pc essentials.png

 

De module Computer & Online Essentials behandelt de belangrijkste concepten en vaardigheden die nodig zijn voor het gebruik van computers en apparaten, bestands- en applicatiebeheer, netwerken, online informatie, online communicatie en veiligheid.

Technologie is een belangrijk element van elke moderne baan. Werken met computers en apparaten, evenals effectief gebruik van online tools en applicaties zijn voor iedereen een vereiste.

Deze module is geschikt voor diegenen die computers gebruiken om specifieke taken uit te voeren, maar ook als basis voor het ontwikkelen van verdere competenties in het effectief gebruik van technologie in de werkplaats.

Hoewel de meeste mensen op de hoogte zijn van enkele veelvoorkomende taken op computers of online, kunnen ze ook profiteren van belangrijke aanvullende vaardigheden of kennis met betrekking tot het beheren van apparaat instellingen, browsen of communicatie.

Belangrijkste leerresultaten

Succesvolle kandidaten zullen een computer kunnen gebruiken en effectief online kunnen werken. Na het behalen van deze module zullen kandidaten zich zelfverzekerd voelen bij het gebruik van computers op de werkplek, waarbij ze de belangrijkste concepten rond computers, communicatie en beveiliging en online veiligheid begrijpen.

Ze zullen in staat zijn om:
sleutelbegrippen te begrijpen en kernactiviteiten uit te voeren met betrekking tot hardware en software.

Voorts kunnen zij:

  • Bestanden en mappen beheren, gegevens opslaan en applicaties beheren
  • Netwerkconcepten begrijpen en verbinding maken met een netwerk
  • Effectief zoeken en beheren van online informatie en het beheren van browserinstellingen.
  • Overwegingen begrijpen met betrekking tot het effectieve gebruik van gemeenschappelijke communicatiemiddelen
  • E-mail versturen, ontvangen en beheren, alsmede agenda’s gebruiken.
  • Tot slot het onderkennen van potentiële bedreigingen en manieren weten om de computer te beschermen.